Het is 2018 en ik heb een burn-out. Het harde werken, mijn verdriet, de zorg voor de kinderen. Het is te veel. Ik kan niet meer, er moet iets veranderen. Soms lijkt het alsof dingen toevallig op je pad komen. Maar uiteindelijk blijkt dat waar je staat en wat je doet de bedoeling is. Mijn burn-out maakte heel erg zichtbaar wat ik belangrijk vind in het leven én in mijn werk. Het heeft mij eind 2019 doen besluiten om Pieterse Financiële Planning op te richten. Nu ben ik eindelijk wat ik altijd al ben geweest, het klopt gewoon. Maar dat was ooit anders.

Bij mij duurde het even voordat ik erachter was wat ik wilde. Tot mijn 25e nam ik het leven niet zo serieus. Ik probeerde verschillende studies, maar ik genoot vooral van mijn vrijheid. Zo heb ik in Italië in het naseizoen tenten afgebroken op van die megacampings. Eigenlijk was ik gewoon een flierefluiter, een fantastische tijd!  

Family man
Op een bepaald moment besloot ik, dat ik mijn leven op de rit wilde krijgen. Met cijfers kon ik eigenlijk altijd al goed uit de voeten, ik rolde logischerwijs de financiële dienstverlening in. Eerst bij een tussenpersoon van een verzekeringsmaatschappij, later bij grote corporates in het bankwezen. Ik werkte hard en volgde verschillende opleidingen. Mijn vrouw ontmoette ik al eerder, tijdens mijn middelbare schooltijd. In 2008 kochten we ons huis. Ons geluk was compleet toen in 2014 onze zoon werd geboren. Een levensveranderende gebeurtenis: ik werd een echte ‘family man’! Dat ben ik nog steeds, mijn gezin staat op de eerste plaats, ik vind het heerlijk om thuis te zijn. 

Ik realiseerde mij, dat ook ik op een dag zal sterven
Mijn moeder was al bijna tien jaar ziek, maar in die periode verslechterde haar gezondheid. Zoals dat gaat in het leven liggen geluk en verdriet soms dicht bij elkaar: in 2016 was mijn vrouw weer zwanger, ik was zielsgelukkig! Het contrast was dan ook groot toen wij kort daarna hoorde dat mijn moeder niet meer beter zou worden. Er volgde een emotionele periode van nog zoveel mogelijk herinneringen maken en de laatste gesprekken voeren. Twee maanden voor de geboorte van mijn dochter, moesten wij helaas afscheid van haar nemen. Hoewel ik blij was dat zij eindelijk rust had, was ik intens verdrietig. En ik realiseerde mij, dat ook ik op een dag zal sterven. Een belangrijke levensles die heel bepalend is geweest voor de keuzes die ik later maakte…

Onvermijdelijk kookpunt
Intussen ging het leven verder. Mijn werk kostte me steeds meer energie, met name omdat ik het lastig vond om het beleid van de grote financiële instellingen te volgen en standaard pakketten te verkopen. Het gezinsleven met twee jonge kinderen was bovendien intensief. En ik rouwde om het verlies van mijn moeder. Deze combinatie van omstandigheden leidde uiteindelijk tot een onvermijdelijk kookpunt: burn-out. Opgebrand. Ik was kapot. Nu ben ik dankbaar dat mij dit is overkomen, toen was ik vooral heel erg moe en verdrietig. Wat volgde was een periode van zelfreflectie. Ik voerde veel waardevolle gesprekken met mijn vrouw en nabije vrienden. 

En nu ga ik echt leven
Wat had ik nou eigenlijk nodig om gelukkig te zijn? Mijn burn-out werd een mooie, leerzame en waardevolle periode. Twee zaken werden heel helder. Ik wil tijd doorbrengen met mijn gezin op momenten die ik zelf kies. En ik wil mijn werk op mijn eigen manier doen. Mijn passie volgen, zo breed mogelijk kijken naar financiële oplossingen. Mede door de dood van mijn moeder besloot ik de sprong naar het ondernemerschap te wagen. Ik dacht: en nu ga ik echt leven, ik laat mij niet meer leiden door belemmerende overtuigingen! Daar is het leven te kort voor. Dat is iets wat ik mijn klanten ook gun: realiseer je dat het leven eindig is en ga doen wat jij belangrijk vindt. Met Pieterse Financiële Planning wil ik dit laatste voor mensen mogelijk maken.

Welke dromen heeft u?
Deze vraag stel ik regelmatig aan mijn klanten. Een intieme vraag die vaak leidt tot een mooi gesprek over het leven. Mensen stellen zich open. Ik vind het belangrijk om de onderliggende wens van mijn klant te achterhalen. Want dan kan ik echt waarde toevoegen aan iemands leven; en dat is wat mij drijft. Zo heb ik ooit een echtpaar geholpen die naar Nieuw Zeeland wilde reizen om daar het levenspad van hun overleden zoon te volgen. Door geld vrij te maken dat ‘in de stenen’ zat, is hun wens in vervulling gegaan. Het geeft mij veel voldoening om daar aan bij te dragen. Vrijheid en flexibiliteit creëren voor mijn klanten zodat zij hun dromen waar kunnen maken, dat is mijn missie!

Welke dromen ik nog heb? Ik geniet van de kleine dingen. Met mijn vrouw en kinderen, emmertje en schepje naar het strand rijden. Maar als dat zou kunnen in een Jeep Cherokee… Ik hoop dat dit ooit nog werkelijkheid wordt!

Wilt u ook uw dromen waarmaken? Neemt u dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.